lauantai 9. marraskuuta 2013

E-learning and Digital Cultures -MOOC Edinburg University


Ensimmäinen viikko MOOC opiskelua takana ja olen aika vaikuttunut. Kurssin aluksi katsoin 5:n opettajan tiimin esittelyvideon. Kurssilla on pohdittu verkko-opetuksen kehitystä ja taustaa Utopian ja Dystopian käsitteiden kautta. Eli jos toisessa ääripäässä ovat teknologia "uskoiset" ja toisessa ääripäässä kauhuskenariot opetuksen laadun romahtamisesta, niin mihin käsityksiin nämä pohjaavat (teknologinen determinismi).

Luettavana oli 3 erilaista verkkotekstiä aiheesta viimeisen 10 vuoden ajalta. Lisäksi on katsottu 4 lyhytvideota/piirrosanimaatiota a n. 6 min, joissa on-line opetuksen murrosta on kuvattu esim. opiskelijan näkökulmasta ja analysoitu näitä em. utopia- dystopia akselin kautta.

 Kurssilaiset twiittaavat #edcmooc hastagilla ja halukkaat ovat perustaneet oppimispäiväkirja blogin, jotka on kaikki linkitetty tähän sivuun: http://edcmooc.education.ed.ac.uk/wp/ . Systeemi on rakennettu siten, että ilmoitin blogini rss feedin kurssille (lomake) ja kun lisään blogitekstin otsikkoriviin tuon kurssin hastagin, niin se kirjoitus julkaistuu automaattisesti tuolla blogilistassa.
 

 Lisäksi on perustettu lukemattomia FB ryhmiä ja osallistujat ovat alkaneet järjestämään paikkakuntakohtaisia tapaamisia MeetUps-sovelluksen kautta. Sovelluksessa näkee ketkä kaikki ovat Coursera kursseilla juuri nyt vaikkapa Helsingistä ja rekisteröityneet MeetUps sovellukseen. Tämän viikon päättää opettajien järjestämä Google Hangout- sessio alkuillasta. 

Olenko oppinut mitään? Kyllä omasta mielestäni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti